10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Öksüz, mesajında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan gazeteciliğin, ilkeli, dürüst ve tarafsız yayıncılığı prensip edinerek kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif olarak sağlanılan bir meslek olduğunu belirtti.
     Gazetecilerin üstlendikleri önemli misyonla dünyanın en etkili ve güçlü kamu hizmeti yapan kurumu haline geldiğini vurgulayan Öksüz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine katkı sunan, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanlarının, Mersinde birlikte çalıştığımız gazetecilerimizin şahsında, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.
     AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de yayımladığı mesajında, basın mensuplarının kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, her türlü zorluk ve olumsuzluğa rağmen büyük bir çaba sarf ederek işlerini yaptıklarını belirtti.
     Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi gerektiğini vurgulayan Ökten, şunları kaydetti:
     Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir haberin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek gerekmektedir. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm basın çalışanlarının Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER