10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -Bu büyük organizasyon, insanlığın kaynaşması, insanlığın refahı, mutluluğu içindir


MUĞLA (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Bodrum etkinliği, 20 ülkeden 60 öğrencinin katılımıyla yapıldı.
     Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Bodrum Antik Tiyatroda gerçekleştirilen etkinliğinde, 20 ülkeden 60 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
     Etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, organizasyonu düzenleyen ve yardımcı olan herkese teşekkür etti. Esas teşekkür edilmesi gereken iki grup olduğunu belirten Bayraktar, Bunlardan bir tanesi, bu ülkenin insanları, gönül erleri, 135 ülkede hizmet ediyorlar. Onlar organizasyonu yaptı ve 135 ülkeden gençler, sevgi çiçeklerini ülkemize getirdiler. İnsanlık el ele dediler. Güzel Türkçemizi dünyaya sevdirmek için bu büyük organizasyonu yaptılar dedi.
     Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Burada bu akşam Endonezyadan Kosovaya kadar, Beyaz Rusyaya kadar sevgi getirdiler ve bize paylaştırdılar. Bu büyük organizasyon, insanlığın kaynaşması, insanlığın refahı, mutluluğu içindir. Bu büyük organizasyon gelecekte tüm dünyaya refah getirecek. Bugün 300 milyon tarafından Adriyatikten Çin Seddine kadar konuşulan Türkçeyi, dünya lisanı yapmada çok önemli bir adımdır.
    
     -Ali Şen-
    
     Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen ise eskiden Türkiyede İngiliz, Alman, İtalyan ve Fransız okullar açılırken, hayran hayran bu okullara bakıldığını söyledi. Şen, Bugün hiç kimsenin aklına gelir miydi ki; bugün Afrikada 56 ülke var. 56 ülkenin 44ünde Türkçe okullar var dedi.
     Şen, Fenerbahçe başkanıyken gittiği yerlerde Türk okullarını da ziyaret ettiğini, Fethullah Gülenin yaptırdığı okullara hayranlıkla baktığını kaydetti.
     Dünyanın en çok konuşulan 15. lisanının Türkçe olduğunu belirten Şen, Şimdi o kadar çabuk büyüyor ve gelişiyoruz ki, Türkçe bir jenerasyon sonra en çok konuşulan 10. lisan olacaktır. Hedeflerinin en büyük 10. ekonomik güç olduğunu bize devamlı müjdeleyen sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı da hayranlıkla izliyorum diye konuştu.
     Bakan Bayraktar, Türkçe Olimpiyatlarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket sundu.
     Etkinliği AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, sanatçı Ümit Besen, bazı belde belediye başkanları ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER