112 Acil Servis personeline ileri sürüş

112 Acil Servis personeline ileri sürüş teknikleri öğretildi -Boluda ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenleri, vakalara en kısa sürede ulaşabilmek için ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı -Bolu Sağlık Müdürü Arık: -Trafik kazas


BOLU (A.A) - Boluda ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenleri, vakalara en kısa sürede ulaşabilmek için ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı.
     Bolu Sağlık Müdürlüğünce Karaçayır mevkisindeki araç parkında düzenlenen eğitim programında 112 Acil Servis personeli, ileri sürüş teknikleri uzmanından sürücü davranışları ve güvenli sürüş konusunda bilgi aldı.
     İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, AA muhabirine güvenli ulaşım için personeli belirli periyotlarla eğitime aldıklarını söyledi.
     Trafik kazasına giderken başka bir trafik kazaya sebep olmamak, hem personelimizi hem de ambulansımızı korumak için personelimizi eğitiyoruz diyen Arık, Bu kapsamda ileri sürüş eğitimine başladık. Eğitim, 3 günlük periyotlarla 3 grup halinde gerçekleşecek. Personelimize sürücü davranışları ve güvenli sürüş eğitimi veriyoruz şeklinde konuştu.
     Boluda görevli 112 Acil Servis personelinin olaylara müdahale süresinin ortalama 5 dakika olduğuna dikkati çeken Arık, il olarak Türkiye standartlarının üzerinde olduklarını bildirdi.
     İl genelinde 12 istasyon bulunduğuna dikkati çeken Arık, 4ü şehir merkezinde bulunuyor. Çaydurt ve Dağkent mevkisindeki istasyonlarımız trafik kazalarına müdahale ediyor ifadelerini kullandı.
     Acil Tıp Teknisyeni Naime Şimşek ise eğitime ihtiyaç duyduklarını belirterek, Sonuçta biz kabinde hastaya müdahale ediyoruz ama ambulans kullanmayı da bilmemiz gerekir. Sürücü arkadaşlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 112 Acil Servis personeline ileri sürüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER