12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü

12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü -Darbe sonrası idamla yargılanan ve 6,5 yıl tutuklu kalan AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: -12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Evren ve Şahinkayadan, komisyon üyeleri olarak randevu t


MANİSA (A.A) - 12 Eylül askeri darbesi sonrasında idamla yargılanan ve 6,5 yıl tutuklu kalan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkayadan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceğiz dedi.
     Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de 12 Eylül askeri darbesinin mağdurlarından olduğunu belirtti.
     İdamla yargılandığını ve 6,5 yıl tutuklu kaldığını kaydeden Özdağ, acılarına annelik eden şehir Manisadan milletvekili seçildiğini ve TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonunda yer aldığını ifade ederek, bunun demokrasinin ve milletin bir zaferi olduğunu söyledi.
     Özdağ, Türkiyede demokrasi kültürü yerine darbeler kültürünün hakim kılınmaya çalışıldığını bildirerek, 1960 yılında başbakanları, bakanları astılar, milletvekillerini darbettiler. Türk demokrasisine, ekonomisine büyük zarar verdiler. 1960ın hesabı sorulmadığı için 1971 askeri muhtırası verildi. Bunun hesabı da sorulmadığı için 1980 darbesi yapıldı. 1980in hesabı sorulmadığı için de 28 Şubat postmodern darbesi geldi diye konuştu.
     12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılandığını, davanın müdahillerinden biri olduğunu kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:
     30 yıl sonra bu darbecilerin yargılanıyor olması Türk demokrasisinin bir zaferidir. Milletimizin bir galibiyetidir. Darbeciler demokrasi adı altında millete hep figüran muamelesi yaptı ancak gerçek demokrasilerde kimin aktör, kimin figüran olacağına halk karar verdi. 12 Eylül arefesinde ben diyorum ki hiç kimse darbelere soyunmasın. Bugün TBMM bünyesinde Darbeleri Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu, millet iradesinin bir tecellisidir. Dün Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu Meclisi küçümseyenler, araştırma ve soruşturma komisyonları tarafından Meclise davet edildiklerinde gelmeyenler, bugün bir güvercin ürkekliğinde geliyorlar. Çekinerek geliyorlar. Çünkü millet iradesi karşısında kimse duramaz. Siyasetçi hiç kimseden korkmamalıdır. Sadece sandıktan ve milletinden korkmalıdır. Ben darbeleri yaşamış, acıları yaşamış birisiyim. Sağıyla, soluyla 2 metrekarelik hapishane odalarında birbirimize baktığımızda kavga etmemizin ne kadar anlamsız olduğunu gördük.
     12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkayanın mahkemede ifade vermesini istediğini belirten Özdağ, adli tıp ve doktorların bu kişilerin kendilerini ifade edemeyecek durumda olduklarına karar verdiğini hatırlattı. Darbeleri Araştırma Komisyonunun bir üyesi olarak, 12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Evren ve Şahinkayadan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceklerini bildiren Özdağ, şöyle konuştu:
     Biz de kendilerinden randevu alacağız, gelemezlerse biz gideceğiz. Evlerine veya hastaneye giderek darbelerle ilgili tüm bildiklerini aktarmalarını isteyeceğiz. Milletimizin hakkını, hukukunu savunacağız. Millet iradesi hakim oldukça, vesayetçi rejimler tarih oldukça Türkiye hem zenginleşecek, kavgalar ve suç azalacak, sosyal mesafeleri yaklaştırarak hepimizin kardeş olduğunu göstereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Halil Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER