Gaziantep Kent Konseyi istişare toplantısı

Gaziantep Kent Konseyi istişare toplantısı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kent Konseyi, meslek odalarının temsilcileriyle istişare toplantısı düzenledi.
     Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Çalıştay Salonunda düzenlenen toplantıda Suriyeli sığınmacıların kentte kira fiyatlarını ciddi oranda yükselttiklerini belirtti.
     Gaziantepin geçirdiği iki önemli travma olduğunu ifade eden Coşkun, bunlardan birinin yakın zamanda yaşanan terör olayı, diğerinin ise özellikle Suriyeden gelen sığınmacılarla ilgili sorunlar olduğunu savundu.
     30 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu kentte daha önceleri 500 TLye verilen 1+1 stüdyo dairelerin bile şu anda bin 500 TLye kadar çıktığını dile getiren Coşkun, bu konularda istişare yapmak üzere meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini vurguladı.
     Diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın nezdinde Gaziantepin algısı konusunda sıkıntılar var diyen Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Suriyeli sığınmacılar, birçok sorunu beraberinde getirdiler. İşte bütün bu sorunları açık bir gündemle çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunlar dolaylı olarak bize de yansımakta. En basitinden üniversite olarak bizi ilgilendiren 30 bini bulan öğrenci sayımızla daha önce barınma sorunu yaşamıyorduk. Özellikle üniversite çevresinde stüdyo daireler ve küçük evlerle öğrencilerimiz barınma sorununu gideriyordu. Ama şimdi 500 TLye verilen stüdyo evler bin 500 TLye verilmeye başlandı. Hal böyle olunca Türkiyenin çeşitli şehirlerinden gelen gençlerimiz ev bulamamak gibi sorunlarla karşılaşıyorlar. Bunlar temel sorunlardır ve Gaziantep olarak bu temel sorunlarla baş etmemiz gerekiyor ve hep beraber bu sorunların çözümlerini icraata dökeceğimize inanıyorum.
     Bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, gündeme alınan birçok konu değerlendirildi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep Kent Konseyi istişare toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER