12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları

12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği -Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin: "Önümüzdeki yıllarda bu şenliği uluslararası bir boyuta taşımak istiyoruz" -"Dünyada çocukların yapmış olduğu çocuk tiyatrolarını buraya


VAN (A.A) - 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğine katılan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "Biz önümüzdeki yıllarda bu şenliği uluslararası bir boyuta taşımak istiyoruz" dedi.
     Bilgin, Van Devlet Tiyatrosunun (VDT) "Vanda her okul bir tiyatro" sloganı ile başlattığı 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğine katılmak üzere Vana geldi.
     VDTnin ev sahipliğinde, Sanat Çadırında gerçekleştirilen şenlik, bugün ilk oyunlarla perdelerini açtı. Program öncesi davetlilere bilgi veren Festival Koordinatörü Zeynep Mataracı, çok uzun bir süredir şenlik programı için çalıştıklarını, ancak kentteki yağış dolayısıyla önceden planladıkları korteji gerçekleştiremediklerini söyledi.
     Şenlik kapsamında yarından itibaren atölye çalışmaları ve oyunlara devam edeceklerini belirten Mataracı, şenliğin yaklaşık iki hafta boyunca süreceğini belirterek, 12 yıldır devam eden şenliğe destek veren Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve şenlik açılışına katılan tüm tiyatroseverlere teşekkür etti.
     Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi Piyanistlerinden Esra Poyrazoğlu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Deniz Kaya Ondul ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından açılış konseri verildi.
     Konserin ardından, Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Yürüyen Taşlar" adlı tiyatro oyunuyla şenlik devam etti.
    
     -"Adeta bir okul gibi oldu bu şenlik"-
    
     Program sonunda gazetecilere açıklama yapan DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, Vanın kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu, Vandaki seyirci ve çocukların ilgisi sayesinde şenliğin bu yıl 12. yılına girdiğini söyledi.
     Şenliğin Türkiyede tek olduğunu ve öğrencilerin çalışıp kendi oyunlarını oynadıkları bir festival olduğunu belirten Bilgin, şöyle dedi:
     "Biz önümüzdeki yıllarda bunu uluslararası bir boyuta taşımak istiyoruz. Van bunu hak ediyor. Önümüzdeki yıl uluslararası boyuta getirmeyi düşünüyoruz ve dünyada çocukların yapmış olduğu çocuk tiyatrolarını buraya getireceğiz. Buradaki faaliyetin aslında Türkiyedeki birçok ile de örnek olması gerekiyor. Buradan çok değerli sanatçılar yetişti. Adeta bir okul gibi oldu bu şenlik. Bu da bize çok büyük mutluluk kaynağı oluyor. Ben Vanın insanının bu yeteneklerinin ortaya çıkması konusunda katkımızın olmasından dolayı çok mutluyuz."
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 12. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER