13 kentin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin

13 kentin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin tasarı -Denizli Belediye Başkanı Zolan: Denizlinin büyükşehir olmasıyla 28 yıllık hasreti sona erecektir -Kanunun kabul edildiği gün tüm Denizlimizin bayramı olacaktır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlinin büyükşehir olmasıyla 28 yıllık hasretinin sona ereceğini söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında 13 ilin büyükşehir yapılması önerisiyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı.
     Bu iller arasında Denizlinin de yer aldığını, tasarının Meclise sunulmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğana çok teşekkür ettiklerini ifade eden Zolan, Başbakan Erdoğanın gerçekleştirdiği Denizli ziyaretlerinde büyükşehir müjdesini verdiğini hatırlattı.
     Zolan, şöyle konuştu:
     Verilen bu sözlerin yerine geliyor olması bizlere ayrı bir gurur ve mutluluk verdi. Denizlinin büyükşehir sevdası, arzusu, isteği, hakkı 28 yıldır verilmemişti. Denizlinin büyükşehir olmasıyla 28 yıllık hasreti sona erecektir.
     Denizli birçok parametrede önde gelen kentler arasındadır. En çok ihracat yapan 8inci, en çok turist çeken 5inci ildir. Gelişmişlik endeksine baktığımız zaman Denizlimiz ilk 10dadır.
     Tasarının kabulü halinde kentin imkanlarının büyüyeceğini, sadece merkez değil, tüm ilçe, belde ve köylerin aynı hizmet imkanlarına kavuşacağını belirten Zolan, Kanunun kabul edildiği gün, tüm Denizlimizin bayramı olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 13 kentin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER