14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Mardin Valisi Ayvaz: Sağlık, yaşam için temel şart ve anayasal bir haktır.


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Sağlık, yaşam için temel şart ve anayasal bir haktır. dedi.
     Ayvaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin insan hayatında büyük önem taşıdığını kaydetti.
     Çağdaş dünyada bireyin ve toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanması devlet kurumlarının en öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirten Ayvaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Sağlık, yaşam için temel şart ve anayasal bir haktır. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergesinin bir kolu da, sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. Bu noktaya erişmek için, fiziki şartların yanı sıra, sağlık çalışanlarına da büyük görevler düşmektedir. Nitelikli, iyi eğitimli, her türlü hizmet koşullarında en iyi hizmet üreten, üretilen hizmetten memnun olan ve yarınlarına umutla bakan sağlık çalışanlarımızı görmek, geleceğe umutla bakan sağlıklı toplumların oluşumuna da katkı sağlayacaktır. Gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesine adamış, hekimlerin ve sağlık personelinin amacı hastalanan insanları sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumak olmalıdır. Bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına İlimizde fedakârca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER