14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları esefle kınıyorum


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları esefle kınadığını bildirdi.
     Yağcı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığını, hekim ve sağlık çalışanlarının da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirdiklerini belirtti.
     İnsanların sağlıklı yaşaması ve varlığını sürdürmesi için çareler düşünmesinin herkesin sorumluluğu olduğunu ifade eden Yağcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Türk milletinin geleceğinde hekimlerimizin mukaddes yeri açıkça ortadadır. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda görüyorum; sağlık sisteminde ve tıp dünyasında da meydana gelen değişiklikleri ve gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. İnsanımızın hastanelerde kuyruk bekleme çilesi sona ermiş, gençlerimizin de bu mesleğe göstermiş olduğu ilgi sonrasında mevcut hekim ve sağlık çalışanı sayısı her geçen gün daha da artmıştır. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi, hekim ve sağlık çalışanları sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmiştir. Başarılı çalışmalara imza atan sağlık çalışanlarımızın huzurlu ve sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanelerimizde sağlık çalışanlarına karşı yapılan fevri davranışları tasvip etmiyorum. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları esefle kınıyorum.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER