14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, kutlama mesajı yayımladı


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Milletvekili Özbek, mesajında, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını belirterek, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı sağlık personeline teşekkür etti.
     Rektör Prof. Dr. Coşkun ise her geçen gün insan öncelikli bir anlayışın hakim olduğu dünya düzenine doğru yol alırken, tüm insanların nitelikli sağlık hizmeti almasının öncelikli ve ertelenemez hak olarak kabul edildiğini ifade etti.
     Sağlık çalışanlarının, tarihin her döneminde ve dünyanın her köşesinde, gösterdikleri fedakarlık ve özveri sebebiyle daima saygın bir konumda kabul edildiğini vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     Ülkemizde özellikle son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasını büyük üzüntüyle takip ediyoruz. Savaş, afet, olağanüstü durumlarda dahi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlıkçıların, kendilerine şiddet uygulayanlara dahi aynı hassasiyetle hizmet vermeleri, bu kutsal mesleği icra edenlerin yaptıkları görevle ne kadar bağdaştıklarının göstergesidir. Bu vesile ile tüm mesleki birikimleri ve mesailerini sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek için topluma sunan değerli sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına da yüce Allahtan rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER