14 ülkeden gelen üniversite öğrencilerine yüz

14 ülkeden gelen üniversite öğrencilerine yüz nakli anlatıldı -Antalyada düzenlenen Transplantasyon konulu yaz okuluna katılan 14 ülkeden 45 üniversite öğrencisi, Türkiyenin ilk yüz naklini gerçekleştiren ekip ve ilk yüz nakli yapıla


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen Transplantasyon konulu yaz okuluna katılan 14 ülkeden 45 üniversite öğrenci, Türkiyenin ilk yüz naklini gerçekleştiren ekip ve ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile bir araya geldi.
     Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Adrasan köyünde düzenlenen Akdeniz Yaz Okuluna katılan 14 farklı ülkeden 45 üniversite öğrencisi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Türkiyenin ilk yüz ve çift kol nakli ile dünyanın ilk rahim naklini gerçekleştiren ekipte yer alan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkanı ziyaret etti.
     Türkiyenin ilk yüz nakli olan Uğur Acar ile 1979 yılında böbrek nakli olan Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahanın da bulunduğu ziyarette yabancı öğrencilere, yüz nakliyle ilgili bilgi verildi.
     Bir öğrencinin yüz nakli ile ilgili sorusu üzerine Özkan, Uğurun yüz mimiklerinin oluştuğunu ve 1 yıl içinde bütün mimik hareketlerini tam olarak yapabileceğini söyledi.
     Türkiyenin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu ifade eden Özkan, bu ameliyatın birçok ameliyatın önünü açtığını, bu durumun kendilerini gururlandırdığını kaydetti.
     Dünyada birçok ülkenin başaramadığı nakilleri Türkiyenin yapabildiğini vurgulayan Özkan, bu nakillerle organ bağışlama bilincinin de arttığını dile getirdi.
     Öğrencilerinin isteği üzerine gülme ve sinirlenme mimiği yapan Uğur Acar ise kendisine gösterilen ilgi nedeniyle öğrencilere teşekkür etti.
     Acar, yüz nakli olduktan sonra hayatının değiştiğini, naklin oldukça başarılı olduğunu dile getirdi. Bir öğrencinin Kaç günde bir tıraş oluyorsunuz- şeklindeki sorusunu Acar, Bazen 2 günde bir, bazen de her gün tıraş oluyorum diye yanıtladı.
     Öğrenciler, ziyaretin ardından Acar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 ülkeden gelen üniversite öğrencilerine yüz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER