15 bin hükümlünün tahliyesi

15 bin hükümlünün tahliyesi -6411 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinin açık kısmında kalan 65 hükümlünün tahliyesine başlandı -Hükümlüler, yakınları tarafından cezaevi önünde d


ADANA (A.A) - Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6411 sayılı Yasanın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme şartını askıya almasıyla Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinin açık kısmında kalan 65 hükümlünün tahliyesi başladı.
     Yasanın yürürlüğe girmesiyle Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinin açık bölümünde kalan 65 hükümlü tahliye talebiyle İnfaz Hakimliğine başvurdu.
     Dosyaları incelemeye alınan hükümlülerden durumu yeni düzenlemeye uyan hükümlüler, denetimli serbestlik koşuluyla salıverilmeye başlandı.
     Bu sırada, cezaevi önünde yakınlarının tahliye olmasını heyecanla bekleyen bazı aileler, davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.
     Tahliye olan yakınlarını oynayarak karşılayan vatandaşlar, hükümet yetkililerine düzenleme için teşekkür etti.
     Bazı hükümlü yakınları da cezaevi dışında bekleyenlere şeker ve lokum dağıttı.
     Tahliye olan hükümlülerden İsa Bilgi, cezaevinden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dışarıda olmanın mutluluğunu, yakınlarına kavuşmanın heyecanını yaşadığını söyledi.
     Hükümlülerden Ahmet Dağlı da çok mutlu olduğunu belirterek, cezaevinde kalan arkadaşlarının da bir an önce hürriyetine kavuşmasını diledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 15 bin hükümlünün tahliyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER