15 Mart Dünya Tüketiciler Günü

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü -Ankara Barosu Tüketici Hakları Kurulu Başkanı Bedük: Tüketicilere yönelik her türlü haksız uygulamanın karşısında durma anlayışıyla ve tüketicinin haklı, yasal mücadelelerinin yanındayız (


ANKARA (A.A) - Ankara Barosu Tüketici Hakları Kurulu Başkanı Nehir Miray Bedük, kurul olarak, tüketicilere yönelik her türlü haksız uygulamanın karşısında olduklarını belirtti.
     Bedük ve beraberindeki bir grup avukat Ankara Adliyesi önünde 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
     Tüketici Haklarını Arıyor mu adlı anket çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Bedük, ankete katılanların çoğunluğun son 5 yılda satın aldığı herhangi bir üründe sorun yaşadığını anlattı. Bedük şunları kaydetti:
     Tüketicilerin sorunların çözüm yollarını genel olarak bildiği ancak sorunun çözümlenmesine ilişkin başvuru yapılırsa olumlu sonuç alınıp alınamayacağı konusunda tereddüt yaşadıkları tespit edilmiştir.
     Anketimizde yer alan Hizmet ve mal alırken size imzalatılan sözleşmeyi okur musunuz sorusuna katılımcıların yüzde 90ının olumsuz yanıt verdiği görülmüştür.
     Katılımcıların yüzde 55inin internet üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla alışveriş yapmadıklarını yine internet üzerinden yapılan bu tür alışveriş işlemlerini güvenli bulmadıkları sonucuna varılmıştır.
     Tüketicilere yönelik her türlü haksız uygulamanın karşısında durma anlayışıyla ve tüketicinin haklı, yasal mücadelelerinin yanındayız.
     Sonuç olarak tüm bu çalışmalarımız başlangıçta da belirttiğimiz gibi haklarını özgürce kullanılabilen tüketici oluşturma gayretiyle yapılmış, tüketicilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde ivedi çözümler üretmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Fevzi Çakır
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER