15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali -Eskişehirde 3-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, "onur ödülü", Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepeye verilecek -Festivalde 49 uzun metraj ve 58 kısa film


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Eskişehir Film Festivalinin 15incisi, 3-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında bu yıl, "onur ödülü" Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepeye verilecek.
     Festival Başkan Yardımcısı Serhat Serter, AÜ İletişim Bilimleri Fakültesinde düzenlediği basın toplantısında, festivalle ilgili olarak, "Amatör bir fakülte etkinliği olarak başlayan bu etkinlik, 15 yılda kendini aşar bir hale geldi. Biz bu açıdan çok gururluyuz" dedi.
     Festivalde gösterilecek filmler hakkında bilgi veren Serter, şöyle konuştu:
     "Türkiyede vizyona girmemiş ya da çok az girmiş, yerli ve yabancı nitelikli festival filmleri yönetmenlerinin katılımıyla gösterilecek. Festival kapsamında sinema dersleri ve workshopları gerçekleştirilecek. Hafta içi ise Eti Parkında açık hava film gösterimi yapılacağız. Festival bitişinde film müzikleri konseri ile eğlenceli bir etkinlik yaşatacağız."
     Festivalin Başkan Yardımcısı Aysun Yüksel Akıncı da bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğin devam etmesini umduklarını anlatarak, "Festivalin en önemli özelliği sanat eserlerini ve sanatçıları yarıştırmıyoruz. Burada barışçıl bir ortamda herhangi bir sansasyonel ortama, karmaşaya yol açmadan sadece izleyicinin kolay ulaşamayacağı filmleri izleyebileceği bir ortam sağlamak" ifadelerini kullandı.
     Etkinlikler, 3 Mayısta Anadolu Üniversitesi Sinema Anadoluda gerçekleşecek açılış töreninin ardından, Srdan Golubovicin yönettiği, 2013 Sundance Film Festivali: Özel Jüri Ödülü ve 2013 Berlin Film Festivali: Forum Ekümenik Jüri Ödülünü alan, "Circles(Kesişen Hayatlar)" ile başlayacak.
     13 Mayısa kadar devam edecek etkinlikte, 49 uzun metraj ve 58 kısa film gösterimi sunulacak.
     Festivalin açılış töreninde, gelenekselleştirilen "onur ödülü" ve "sinemaya emek ödülleri" de sahiplerini bulacak.
     Onur ödülleri bu yıl, Türk sinema sanatçıları Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepeye verilecek.
    
     Muhabir: Betül Yürük / Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER