18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -AK Parti Çorum Milletvekilleri Uslu, Bağcı ve Yıldırım birer mesaj yayımladı


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
     Milletvekili Uslu, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferinin adeta imkansızın başarıldığı, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden şehitlerin destanı olduğunu vurguladı.
     Sonuçları itibariyle dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferinin, ırkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan işgal ordularının saldırılarına var gücüyle karşı koyan Türk Milletinin yazdığı kahramanlık örneği olduğunu belirten Uslu, Milletimiz, imkansızlıkları ve olumsuzlukları yenecek derecedeki vatan sevgisi Çanakkale geçilmez dedirtmiştir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımalıyız. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır dedi.
     Milletvekili Bağcı da, Türk Ulusunun destanının yazıldığı, 57 bin şehidin kanıyla kazanılan Çanakkale Zaferinin, tarih sayfalarına sığmayacak kadar büyük bir destan olduğunu ifade ederek, Türk Ulusunun kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirdiği, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915te, kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk tek bir vücut olarak Çanakkalenin geçilemeyeceği ve bu mukaddes vatanın düşmana bırakılamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur dedi.
     Milletvekili Yıldırım ise Çanakkale Zaferinin, sıradan bir zafer olmadığını, milletin yek vücut ve tek ruh olarak el ele kazandığı bir zafer olduğunu belirtti.
     Çanakkale Zaferinde, bu topraklar üzerinde yaşayan her insanın hakkı olduğunu dile getiren Yıldırım, Çünkü bu zafer için neredeyse her aileden bir insan orada şehit düşmüştür. O sebeple bugün aynı zamanda Şehitler Günüdür. Bu büyük zaferi 98. yıl dönümünde de tekrar o günkü tazeliğiyle damarlarımda dolaşan kan gibi yüreğimde hissediyorum. Çanakkalede toprağa düşen bedenlerin vatana ve millete verdiği ehemmiyetin bilinciyle ülkemizin huzur ve güveni için hükümetimiz ve biz TBMM üyeleri her türlü fedakarlığı göstererek, milletimizi arzu ettiği medeniyet seviyesine yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER