18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı -Törenlerin yapılacağı Şehitler Abidesine portatif tribün kuruldu -Yarımadadaki temizlik, bakım ve peyzaj çalışmaları tamamlandı


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü törenleri için yapılan hazırlıklar, son aşamaya geldi.
     Törenlerin yapılacağı Şehitler Abidesinde bir araya gelen 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Sait Koca ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, askerlerin tören provasını yakından takip etti.
     Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarımadadaki tüm temizlik, bakım ve peyzaj çalışmalarını tamamladıklarını, törenlere hazır durumda olduklarını söyledi. Savaş alanlarındaki anıt ve şehitliklerin çiçeklerle donatıldığını anlatan Hacıalioğlu, Şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu mezar taşlarında boyama işlemleri yapıldı dedi.
     Öte yandan, Şehitler Abidesinde, vatandaşların töreni rahat izleyebilmesi için portatif tribün kuruldu. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ise yollarda bakım ve yol çizgi çalışmaları yapıyor.
    
     -Vatandaşların şehitlik ziyaretleri sürüyor-
    
     Türk askerinin kanlarıyla suladığı Gelibolu Yarımadasına olan ilgi sürüyor.
     Türkiyenin değişik bölgelerinden yarımadaya gelen vatandaşlar, savaş alanlarını ziyaret edip, şehitler için dua ediyor. Afyonkarahisarın Dazkırı ilçesinden Çanakkaleye gelen bir aile dedelerinin isimlerini Çanakkale Savaşları sırasında şehit olanların adlarının yazılı olduğu kitabelerde aradı.
     Dedesinin adını bulduğunu için sevinçli olduğunu belirten Gökmen Ceylan, Burası gayet güzel şekilde planlanmış. Şehitlerimizin isimlerini rahatlıkla bulabildik. Dualarımızı ettik dedi.
     Şehitlikleri ziyaret eden 76 yaşındaki Mehmet Varol ise Şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Ayaklarının altını öpüyorum. Allah hepsinden razı olsun. Onlar hala daha bu vatanın bekçileri diye konuştu.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER