18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Nevşehir Milletvekili Gizligider: Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkalede olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkalede olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır dedi.
     Gizligider, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, dünya tarihinin müstesna kahramanlık mücadelelerinde olan Çanakkale zaferinin, Türk milletine zincir vurmak isteyen çılgın işgalci güçlere karşı Türk milletinin kükremiş sel misali bendini aşarak bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle yekvücut şahlanışının simgesi olduğunu belirtti.
     Çanakkale zaferinin, aziz vatanı işgale yeltenen ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış eşsiz bir destan olduğunu vurgulayan Gizligider, tarihin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidin kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru yattığını kaydetti.
     Gizligider, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Üzerinde özgürce yaşadığımız vatan kıldığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı vatan şairi Mehmet Akifin dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkalede olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır. Bu duygularla, Çanakkale zaferinin 98. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER