18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Çorumda Şehitlikte düzenlenen törenin ardından 5 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi


ÇORUM (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı dolayısıyla Çorumdaki etkinlikler kapsamında şehitlik ziyaretinin ardından 5 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Gazi Caddesindeki şehitlikte düzenlenen törende, Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Şehitler Anıtına çelenk sundu.
     Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı törende, askeri manganın saygı atışı sonrasında saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.
     Vali Başköyün Şehitlik Şeref Defterini imzalamasının ardından şehit mezarları ziyaret edildi. Vali Başköy ve beraberindekilerin mezarlara karanfil bırakmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua edildi.
     Mezar taşlarına sarılarak şehitlerin fotoğraflarını öpen bazı şehit yakınlarının, gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
     Şehitlikteki tören, Vali Başköy ve beraberindekilerin fidan dikiminin ardından sona erdi.
    
     -Babalarının madalyalarını aldılar-
    
     Şehitlikteki törenin ardından Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen anma programında şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Törende Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslanın eşi Hicran ve oğlu Melih Efe Aslana, şehit Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbayın eşi Pınar ve kızı Cemresu Akbaya, şehit polis memuru Mustafa Yılmazın babası Ahmet Yılmaza, şehit polis memuru Malik Saykalın ağabeyi Emin Saykala ve şehit polis memuru Muharrem Ünlünün babası Abdullah Ünlüye, Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Vali Başköy, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslanın madalyasını oğlu Melih Efe Aslana, şehit Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbayın madalyasını da kızı Cemresu Akbaya takdim etti.
     Program, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Çanakkale Oratoryosunun sahnelenmesiyle sona erdi.
     Programda fenalık geçiren şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslanın annesi Samiye Aslana sağlık ekipleri müdahalede bulundu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER