18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Büyük Türk milleti tarihinde olduğu gibi günümüzde de yedisinden yetmişine, erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla göğsünü siper ederek vatanını, ülkenin bölünmezliğini aynı şekilde korum


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Büyük Türk milleti tarihinde olduğu gibi günümüzde de yedisinden yetmişine, erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla göğsünü siper ederek vatanını, ülkenin bölünmezliğini aynı şekilde korumaya devam edecektir dedi.
     Gümüşhanede 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Hükümet Meydanında tören düzenlendi. Törene, Vali Maydanın yanı sıra AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Törende, Vali Mayda, Garnizon Komutanı Albay Önder, Belediye Başkanı Canlı ile Şehit ve Gaziler Derneğince Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Mayda ve beraberindekiler, Şehit ve Gaziler Derneğini ziyaret etti.
     Ardından Kültür Merkezindeki Çanakkale konulu resim sergisinin açılışını yapan Mayda ve beraberindekiler, Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin düzenlediği programa katıldı.
     Mayda, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinin kahramanlık ve destanlarla dolu olduğunu, bunlardan birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Ülke toprakları düşmanlar tarafından paylaşılmak üzere bir vatanın işgali söz konusuydu. Gittiği yerlere medeniyet, hizmet ve refah götüren bir ülke durumunda iken dağılma sürecinde sömürülmek, parçalanmak, yok edilmek istenen bir ülke durumuna getirilmek isteniyorduk. Türk milleti Çanakkalede yazdığı destanla bunu geri püskürtmüştür. Günümüzde de aynı oyun oynanmak isteniyor. Ancak bu kez farklı bir strateji uygulanması söz konusu. Dış mihrakların desteği ile ülkeyi içinden bölmeye çalışan bir hareket söz konusu. Büyük Türk milleti tarihinde olduğu gibi günümüzde de yedisinden yetmişine, erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla göğsünü siper ederek vatanını, ülkenin bölünmezliğini aynı şekilde korumaya devam edecektir.
     Program, Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin sunumu ile sona erdi. Programda, şehit bir erin cenazesi töreninin canlandırılması, salonda duygulu anlar yaşattı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER