18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi.
     Bozüyük Cumhuriyet Meydanındaki törende, Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Tören, Halk Eğitim Merkezi Salonunda Bozüyük Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.
     İlçe Jandarma Komutanlığından Kıdemli Astsubay Çavuş Deniz Kaya, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.
     Öğrenciler tarafından Çanakkale türküleri seslendirildi. Şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, daire amirleri ve vatandaşlar ile öğrenciler İntikam Tepe Şehitliğini ziyaret etti.
     Kaymakam Kaya, şehitlik defterini imzaladı ve beraberindekilerle şehit mezarlarına karanfil bıraktı. İlçe Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.
     Bozüyük Müftülüğü de Kasımpaşa Camisinde şehitler için mevlit okuttu. Din görevlileri, şehitler için 345 hatim indirildi.
    
     -Gölpazarı-
    
     Gölpazarı ilçesindeki törenler Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulmasıyla başladı.
     Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler mezarlığı ziyaret edildi.
     Buradan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonundaki törenlere geçildi. Etkinliğe, Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Erdal Müniroğlu, Bediye Başkanı Vedat Kazıcı, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Avcı, daire müdürleri, okul müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Ozan Karabulak, burada bir konuşma yaptı.
     Tören, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve Çanakkaleden anılar ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesiyle sona erdi.
    
     -Pazaryeri-
    
     Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Kıdemli Astsubay Çavuş Kenan Yıldız, bir konuşma yaptı.
     Şiirlerin okunmasının ardından, Bozüyük Kaymakamı ve Pazaryeri Kaymakam Vekili Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve beraberindekiler, şehit abidelerine karanfiller bıraktı ve dua etti.
     Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesinde öğrenciler tarafından hazırlanan programda, okullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Yalçın, şehit ve gazi ailelerine yemek verdi.
    
     -Osmaneli-
    
     Osmaneli Hükümet Konağı önündeki törenler, Gölpazarı Kaymakamı ve Osmaneli Kaymakam Vekili Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve beraberindekilerin Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
     İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Başçavuş Osman Görgel, konuşma yaptı.
    
     Belediye Sosyal Hizmetler Salonunda 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam eden kutlamalar, İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     Kaymakam Vekili Şahin ve beraberindekiler daha sonra şehitliği ziyaret ederek, dua etti.
     Osmanelililer Hizmet Derneğince buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ücretsiz olarak dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER