18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu konser verdi, Divriğide hoşaf ve ekmek dağıtıldı, Hafikte şehit mezarları ziyaret edildi


SİVAS (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu konser verdi, Divriğide hoşaf ve ekmek dağıtıldı, Hafikte şehit mezarları ziyaret edildi.
     Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları, Atatürk Kültür Merkezinde Çanakkale Şehitlerini Anma konserinde kahramanlık türkülerini okudu, ilahiler seslendirdi. Türkiye Kuran Okuma Birincisi Mustafa Akbaş ile Hafız Bilal Demiryürek, kaside okudu.
     Konsere, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, gaziler, şehit aileleri, huzurevinde kalan yaşlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Divriğide hoşaf ve ekmek dağıtıldı-
    
     Divriği Lisesinde öğrencilere üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtıldı.
     Divriği Lisesi Müdürü Melih Sayar, amaçlarının öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşatmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Çocuklarımıza ceddimizin neler çektiğini, neler yaşadığını, kıt imkanlar içerisinde zaferi nasıl kazandığını daha iyi hissettirmek istedik. Divriği Lisesi olarak, askerlerimizin yediği yemeğin aynısını hazırladık. Çocuklarımız bizzat yaşayarak öğrensinler diye düşündük. Destek veren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
     Daha sonra öğrencilere üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtıldı.
    
     -Hafikte şehit mezarları ziyaret edildi-
    
     Hafikte, Çınarlı köyündeki şehitlik ziyaret edildi. Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, ziyarette yaptığı açıklamada, Vatanını korumak için canını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum dedi.
     Şehitler için her yıl anma programı düzenleyeceklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Mesut Esen de Askerlerimizin savaş meydanlarında değil, Ermeni bir doktor tarafından şehit edilmesi çok üzücü, bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimizi unutmayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER