19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Kocaeli Valisi Topaca: Biz kararlı olduğumuz sürece bu vatanı, bu milleti savunma azminde olduğumuz sürece, buna inandığımız sürece yenilmeyeceğimizi ve galip geleceğimizi biliyoruz


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Biz kararlı olduğumuz sürece bu vatanı bu milleti savunma azminde olduğumuz sürece buna inandığımız sürece yenilmeyeceğimizi ve galip geleceğimizi biliyoruz dedi.
     Gaziler Günü dolayısıyla Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Türk milletinin her zaman düşmanlarının olduğunu ve gelecekte de olacağını ifade ederek, Ne zaman ülkemiz milletimiz maddi ve manevi anlamda bir gelişme ve ilerleme gösterse bu tür emeller hızla artmakta ve memleketimizin huzurunu asayişini bozacak olaylarla karşı karşıya kalmaktayız diye konuştu.
     Topaca, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
     Biz kararlı olduğumuz sürece bu vatanı bu milleti savunma azminde olduğumuz sürece, buna inandığımız sürece yenilmeyeceğimizi ve galip geleceğimizi biliyoruz. Geçmişteki tarihimizdeki bütün şanlı zaferlerin savaşların altında yatan tek şey, kuvvetli bir inanca sahip olmamızdır. Galip geleceğimize yürekten inanmalıyız. Doğru yolda olduğumuz sürece Allahın bize zaferi lütfedeceğini bizden esirgemeyeceğine olan inancımızdır. Bugün de buna inanıyoruz.
     Ülkemiz 1923ten başladığı yolculukta çok zor şartlarda ve ordusu ekonomisi iflas etmiş noktadan bugün 2012de gerçekten gurur duyabileceğimiz bir noktaya geldi. Bütün dünyanın da gıptayla baktığı çok ciddi ekonomik ve siyasi gelişmelerin olduğu bilimsel gelişmelerin olduğu bir ülke haline geldi.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürke TBMMin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin 91. yılı olduğunu hatırlattı.
     Coşkun, bu anlamlı günde örnek bir birlik ve beraberlik içinde sımsıkı sarılarak, vatan sevgisi, dayanışma duyguları zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktör olduğunu söyledi.
     Türkiyenin dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarla yoğunlaşan bir tehdit altında olduğunu anlatan Coşkun, Bilinmelidir ki Türk halkını azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir dedi.
     Konuşmaların ardından İzmit Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencisi Mustafa Talha Savaş ve Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Esra Demirboğa gazilerle ilgili şiir okudu.
     Daha sonra Vali Ercan Topaca 2 yıl önce şehit olan Selçuk Gökdağın babası Kemal Gökdağa Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER