19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: "19 Mayıs 1919 gününün, milletin esarete karşı direnişi ortaya koyduğu gündür"


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 19 Mayıs 1919 gününün milletin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu gün olduğunu söyledi.
     Ellibeş, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bir milletin tarihinde çok önemli noktalar bulunduğunu belirterek, 19 Mayıs 1919 tarihinin de bir devrin kapanıp başka bir devri açan bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.
     Türk gençliğinin, tarih ve medeniyet mirasına sahip çıkarak, aydınlık yarınlara taşıyacağını, dünyaya örnek uygarlık adımları atacağını dile getiren Ellibeş,
     "Türkiye, sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler taşıyacak, gelişmelere imza atacaktır. Cumhuriyetin emanetçileri olan gençlerimizi, tarihsel birikimimizi bilimle yoğurmakta, akılla vicdanı bütünlük içinde değerlendirmekte önemli mesafeler almıştır" ifadelerini kullandı.
     Ellibeş, şöyle devam etti:
     "19 Mayıs 1919 günü milletin esarete karşı direnişi ortaya koyduğu gün olduğu gündür. 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin ilk kıvılcımının ateşlendiği gündür. Osmanlı Devleti bakiyesi üzerinde, Türkiyenin temellerini atan Atatürk, bu kıvılcımdan hayat bulan büyük kurtuluş destanının bir hatırası olarak 19 Mayıs gününü, Cumhuriyetin sahibi olan gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun."
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER