19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -AK Parti Denizli milletvekili Zeybekci: "Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk ulusunun da uyanışı olmuştur"


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, bağımsızlık ile özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs 1919un, Türk ulusunun uyanışı olduğunu bildirdi.
     Zeybekci, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiyenin geleceğinin, milli değerlerine sahip, sorunlarını akıl ve bilimle çözen gençlerin ellerinde şekilleneceğini belirtti.
     19 Mayısın, Türk ulusu için önemli bir dönüm noktası olmanın ötesinde anlamlar taşıdığını vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:
     "Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk ulusunun da uyanışı olmuştur. Türk gençliği, içeride ve dışarıda vatan topraklarımız üzerinde hesap yapanlara, ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanlara, dün olduğu gibi bugün ve yarın da gereken cevabı verecektir. Gençlerimiz ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarları, Türkiyenin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesidir."
    
     -"Milli uyanışın sembolü"-
    
     AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise mesajında, milli uyanışın sembolü 19 Mayısın, Türk milletinin kaderi ile ülke yönetiminde söz sahibi olması için geleceğe atılan önemli bir adım olduğunu bildirdi.
     Samsunda başlayıp İzmirde sona eren milli mücadelenin ardından bağımsız ve modern bir devlet kurulduğunu hatırlatan Dalbudak, büyük bedeller ödenerek kurulan Türkiyenin, dünyada söz sahibi ülke konumda bulunduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER