19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bakan Yıldız, mesajında, 19 Mayısın Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının bir miladı ve milli uyanışın sembolü olduğunu söyledi.
     İşgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için milletin ayağa kalktığını belirten Yıldız şunları kaydetti:
     "Dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazıldı. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı gözetilmeden milletin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durdu, omuz omuza verdi ve kendilerini birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaştı."
     Yıldız, Hatay Reyhanlıda yaşanan elim hadise nedeniyle bu bayramın buruk bir şekilde idrak edildiğini ifade ederek "Oradaki hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Biz hiçbir oyuna gelmeden yaralarımızı yine birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla saracağız. Bunu gençlerimizle birlikte yapacağız" diye konuştu.
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajında, 19 Mayısın milletimizin onur ve haysiyetinin tarih sahnesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şaha kalkışının günü olduğunu söyledi.
     19 Mayısın gençlik ve gelecek demek olduğunu ve gençlerin istiklal ile cumhuriyetin koruyucusu, yarınlarımızın en büyük güvencesi olduğunu belirtti.
    
     -KAYSO-
    
     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile yayınladığı kutlama mesajında, 19 Mayısın Atatürkün önderliğinde Samsundan başlayan zorlu bir tarihsel sürecin başlangıcı olduğunu ulusun onur mücadelesini gelecek nesillere bütün ayrıntılarıyla aktarılmasını sağlamak amacıyla 19 Mayısın Türk gençliğine bayram olarak armağan edildiğini ve gençlerin bayramını kutladığını söyledi.
    
     -KTO-
    
     Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak, 19 Mayısın milli kurtuluş mücadelesi tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.
     Hiçyılmaz, kendi milli birlik ve beraberlik ruhuyla kazanmış olduğu zaferle elde ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, ne kadar büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirterek, eğitimli Türk gençlerinin, ülkeyi iyi şekilde yarınlara taşıyacağına inancının tam olduğunu bu vesileyle gençlerin bayramını kutladığını ifade etti.
    
     -Türk Kızılayı-
    
     Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, kutlama mesajında şunları kaydetti:
     "İstiklalini gencecik şehitlere borçlu bir milletiz. 94 sene önce müthiş bir hızla şahadete koşan gençler sayesinde özgürlüğümüzü yaşayabiliyoruz. Türkiye-de genç olmakla dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı şey değildir. Bu kıymetli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının halkımıza ve ulusumuza kutlu olmasını diliyorum."
    
     -Tüm Sağlık-Sen-
    
     Tüm Sağlık - Sen Genel Başkanı Okay Erözgün ise 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, sivil toplum örgütü olarak temel hedeflerimizden birisinin Atatürkün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençler için aydınlık bir geleceğin inşasına katkı sunmak olduğunu dile getirdi.
    
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER