19 Mayıs kutlanıyor

19 Mayıs kutlanıyor -Bursa ve Mudanyada törenler yapıldı


BURSA (A.A) - Bursa ve Mudanyada, "19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla törenler yapıldı.
     İl merkezinde, CHP İl Başkanlığı tarafından Heykel Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayısın, tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal Atatürkün doğum günü, Türkiye Cumhuriyetinin temeline atılan ilk harç olduğunu söyledi.
     Törene, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbeyin yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
     Daha sonra, "Yeşil Pedal" adlı bisikletçi grup tarafından kentte tur atıldı.
     Mudanya ilçesinde düzenlenen törende ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından İskele Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
     Belediye önünde devam eden törende, spor gösterileri ve halk oyunları sunuldu.
     Bunun ardından, TC Edremit Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Akın Alkan komutasındaki M261 numaralı TC Edremit Mayın Avlama Gemisi, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezildi.
     Törene, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuz Savaş, Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yüzlü, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Tilki, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay - Ömer Bilik
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER