2 Şubat Dünya Sulak Alanlar günü

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar günü -Bodrumda, Mavi Yol Girişimi Platformu üyesi bir grup, Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında çevre gezisi düzenledi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
     Gölköy mevkisinde bulunan ve koruma altındaki 400 dönümlük sulak alanın büyük bölümün kuruması nedeniyle Mavi Yol Girişimi Platformu, bir grup öğrenciyle alana bilgilendirme gezisi düzenledi.
     Öğrenciler, sadece bölgede bulunan feniks cinsi hurma ağaçları ve değişik endemik bitkilerin yetiştiği göle atılan moloz ve çöplerin fotoğraflarını çektiler. Bazı öğrenciler de yerden feniks hurması çekirdekleri topladı.
     TEMA Vakfı görevlileri, sulak alanların canlı yaşamı için çok önemli merkezler olduğunu, sadece sivrisinekleri yok etmek ve arazi kazanmak kaygısı ile yok edilmek istendiğini ileri sürerek, bu alanların birçok canlı için üreme merkezleri olduğunu ifade ettiler.
     Bodrum Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bir başka etkinliğe katılan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise Bodrumdaki sivil toplum örgütlerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
     Bodrum Mavi Yol Girişimi Platformu Sözcüsü Filiz Dizdar, sulak alanların önemine dikkati çekerek, dünyada avlanan balıkların çoğunun sulak alanlarda büyüdüğü söyledi. Dizdar, Sulak alanlar çok önemli. Bu yerleri bir bir yitiriyoruz. Yitirdiklerimizi yerine koymak için çok ciddi masraflar yapıyoruz. Bugün dünyanın her yerinde bu tür etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu etkinliği çocuklarımızla yaptık dedi.
     Platform sözcülerinden Arif Yılmaz da Bodrumun çok hızlı geliştiğine işaret ederek, Her gelişen yer gibi Bodrum çevre tahribatı ile karşı karşıya kalıyor. Bu toplantıda tespit edilen çevre sorunları ile ilgili bölge milletvekillerine ve diğer dinleyicilere bilgi vereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER