2. Abdülhamidin vefatının 95inci yıl dönümü

2. Abdülhamidin vefatının 95inci yıl dönümü -Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu: 2. Abdülhamid, 33 yıllık padişahlığı döneminde devletin hiçbir evrakına abdestsiz imza atmamıştır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Osmanlı padişahlarıdnan 2. Abdülhamidin, 33 yıllık saltanatı süresince devletin hiçbir evrakına abdestsiz imza atmadığını söyledi.
     Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. Abdülhamidin, 10 Şubat 1918de hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     Onun, devletin bekası ve kalkınması için mücadele ettiğini ve birçok okul açtırdığını belirten Tekelioğlu, şunları kaydetti:
     Demir yolu hattına çok önem veren 2. Abdülhamid, Medineye kadar demir yolu hattı döşetmiş, Peygamber Efendimize olan sevgi ve hürmetinden dolayı son 30 kilometresine keçe kaplatmıştır. Devletin evrakını günün her saatinde imzalamış, gece yarısı da olsa imzalatılması için kendisinin uyandırılmasını arzu etmiştir. En büyük özelliği, abdest almaya dahi giderken teyemmüm edip öyle abdest almasıydı. 2. Abdülhamid, 33 yıllık padişahlığı döneminde devletin hiçbir evrakına abdestsiz imza atmamıştır. Kendisine Ermeniler tarafından bir cuma günü suikast düzenlenmiş, cami imamıyla 2-3 dakika sohbet etmesinden dolayı suikasttan kurtulmuştur. O günlerde ilerici geçinen kişiler, o muhterem zatın suikasttan kurtulmasına sevineceği yerde üzülmüş, hatta şiirle üzüntülerini ifade etmiştir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 2. Abdülhamidin vefatının 95inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER