2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu başladı

2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu başladı -Adana Valisi Coş: -"Turizm alanında yatırım yapmak isteyen herkese üzerinde kamu görevi olan veya basın gibi kamusal sorumluluğu üstlenen herkesin destek olması lazım" (Fotoğrafl


ADANA (A.A) - Kültür ve Turizm Haftası kapsamında, Çukurova Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından "2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu" düzenlendi.
     Adanada bir otelde "Ekoturizm" temasıyla gerçekleştirilen sempozyuma Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ve çok sayıda akademisyen katıldı.
     Vali Coş, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, bölgedeki turizm alanındaki temel eksikliğin tesis yetersizliği olduğunu, bu nedenle Adanadaki potansiyelden yeterince faydalanılamadığını söyledi.
     Turizm alanında yatırım yapmak isteyen herkesi destek olmaya davet eden Coş, "Turizm alanında yatırım yapmak isteyen herkese üzerinde kamu görevi olan veya basın gibi kamusal sorumluluğu üstlenen herkesin destek olması lazım. Ama baktığımız zaman bu konuda Adanada yeterliği desteğin sağlanamadığını zaman zaman görüyoruz" diye konuştu.
     Turizm alanında ve otel yatırımlarına yönelik haksız eleştiriler yapıldığına dikkati çeken Coş, bazı basın mensuplarının otel yatırımı yapacak yatırımcılara çeşitli suçlamalar yönelttiği kaydetti.
     Vali Coş, sempozyumun temasının ekoturizm olduğunu hatırlatarak, çevrenin koruma işlevinin iyi bir şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
     Seyhan Baraj Gölünün iç ve dış turizme hizmet edebilecek şekilde yeterince kullanılamadığını da dile getiren Coş, bölgenin uygun şekilde planlanması ve turizme açılması konusunda ilgili kurum ve kuruluşların iş birliği yapması gerektiğinin altını çizdi.
     Sempozyumun düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. Fikret Dülger de yaptığı konuşmada, sempozyumun ana temasının, Doğu Akdeniz Bölgesel Ekoturizm Eylem Planının oluşturulmasına katkı vermek amacıyla Ekoturizm olarak belirlendiğini söyledi.
     Rektör Vekili Hasan Fenercioğlu ise Adananın doğal ve tarihi zenginliklere sahip olduğuna dikkat çekerek, kentin bugüne kadar turizm alanında keşfedilmemiş olmasının Adana için şans olduğunu ve bunun değerinin bilinmesi gerektiğini belirtti.
     Sempozyum kapsamında, açılış konuşmalarının ardından ekoturizmle ilgili konuların ele alındığı çeşitli oturumlar gerçekleştirilirken, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformunca, "Torosların Nadide Çiçekleri" adlı fotoğraf sergisi açıldı.
    
     Muhabir: Abdulselam Durdak
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER