2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği -Erzurumda düzenlenen şenlikte, unutulmaya yüz tutmuş 30a yakın çocuk oyununu, yaklaşık 500 kişi oynandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda düzenlenen 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde unutulmaya yüz tutmuş 30a yakın çocuk oyununu, yaklaşık 500 kişi yeniden oynandı.
     Aziziye Belediyesi ve Erzurum Spor Lisesi tarafından organize edilen şenlik, Aziziye-Erzurum karayolu üzerinde bulunan atletizm pistinde yapıldı.
     Belediye Başkanı Fatih Cengiz, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarını yaşatmak olduğunu söyledi.
     Bir dönemler çocukların ve gençlerin hayalini süsleyen oyunların başında "aşık oyunu" geldiğini anımsatan Cengiz, şöyle konuştu:
     "Aşık oynamak ayrı bir hevesti eskiden. En iyi aşık oynayan kişiye herkes ayrı bir gözle bakardı. Köylerde gençlerin büyüdüğü oyunların başında gelen aşık, düzenlediğimiz şenliklerin de sloganı Dedenle aşık atar mısın- oldu. Bu sloganla gençleri alana toplamayı amaçladık. Sonra bir de baktık ki 30a yakın unutulmaya yüz tutmuş oyunumuz var. Bir çoğunu çocuklarımız yeni yeni öğrenmek istiyor. Unutulmaya yüz tutan oyunlarımızı daha geniş katılımlarla yapmayı hedefliyoruz."
     Konuşmaların ardından alanda bulunan gençler, "mendil kapmaca, uzun eşek, koza leppik, yakartop, kutu kutu pense, çelik çomak, cüz, ip atlama, halay çekme" gibi oyunları oynadı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER