2. Organize Sanayi Bölgesine İŞGEM kuruluyor

2. Organize Sanayi Bölgesine İŞGEM kuruluyor -MTSO Başkanı Erkoç: -İstatistiklere göre küçük işletmelerin kuruluş yıllarındaki başarısızlık oranları yüzde 60-80 iken İŞGEM merkezlerinde yer alan girişimci firmalarda bu oran


MALATYA (A.A) - Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesine İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kuruluyor.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve KOSGEB işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında, 2 Organize Sanayi Bölgesine kurulacak İŞGEM ile ilgili arsa devri 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
     MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, burada yaptığı konuşmada, İŞGEMlerin dünya çapında da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 2. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak İŞGEMin bir yılda bitmesinin planlandığını ifade eden Erkoç, tesisin 10 milyon liraya mal olacağını kaydetti.
     Dünya genelinde 4 bin İŞGEM olmasına rağmen Türkiyede 16 İŞGEM bulunduğunu dile getiren Erkoç, İstihdam oluşturma noktasında burasının önemi büyük. Küçük girişimcilerimizin bir araya gelerek kurduğu bu tesisler, yatırım fidanlığına dönüşecek. Buranın 2. Organize Sanayi Bölgesinde olması da büyük önem taşıyor diye konuştu.
     İŞGEMlerin yeni girişimcilere destek mekanizması oluşturduğunu vurgulayan Erkoç, İstatistiklere göre küçük işletmelerin kuruluş yıllarındaki başarısızlık oranları yüzde 60-80 iken İŞGEM merkezlerinde yer alan girişimci firmalarda bu oran yüzde 10lara kadar düşebilmekte dedi.
     Konuşmasının arından Erkoç, İŞGEMi yapacak müteahhit firmaya arsa devri için sözleşme imzaladı.
     2. Organize Sanayi Bölgesine yapılacak 5 bin 830 metrekarelik kapalı alanı olan İŞGEMde konferans ve toplantı salonları, kütüphane, kafeterya, sergi alanları ve depo bulunacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 2. Organize Sanayi Bölgesine İŞGEM kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER