2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından

2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından -Okçulukta bronz madalya alan Doğan Hancı, memleketi Erzurumda coşkuyla karşılandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


ERZURUM (A.A) - İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında okçulukta bronz madalya kazanan Doğan Hancı memleketi Erzuruma geldi.
     Hancı, Erzurum Havalimanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından davul zurna ile karşılandı. Hancıya vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Hancı, daha sonra Palandöken ilçesindeki Yıldızkent Semtinde bulunan evine geçti. Burada da sevgi gösterileriyle karşılanan Hancı, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk tarafından kabul edildi.
     Vali Öztürk, Hancıyı başarısından dolayı tebrik ederek, Okçulukta üçüncülük madalyasını bize kazandırdığı, bu gururu, sevinci bize yaşattığı için sporcumuz Doğan Hancı kardeşimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Olimpiyatlarda madalya almanın önemine değinen Öztürk, Sadece valilik olarak değil, sivil toplum örgütleri ve teşekküllerin de üzerlerine düşeni yerine getirmelerini rica ediyorum ve bu sevince ortak olmalarını bekliyorum. Darısı diğer sporcularımızın başına diye konuştu.
     Daha sonra Vali Öztürk, Doğan Hancıya Cumhuriyet Altını hediye etti.
     Milli sporcu Hancı ise çok çalıştığını ve sonuçta başarılı olduğunu belirterek, 12 senedir bu işi yapıyorum. Allah nasip etti. İnşallah önümüzdeki yarışmalarda devam edersek daha iyilerini yapmaya çalışacağım. Diğer sporcular ve engelli arkadaşlarım için de girişimlerde bulunacağım dedi.
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı / Zekeriya Kaya
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber 2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER