2012

2012-2013 Sezonu 52. Hakem Semineri (2) -MHK Başkanı Zekeriya Alp: -Dünya Şampiyonasına gitmesi kışın belli olacak, Cüneyt Çakırın bir ilki başaracağından eminim -Şu an için çok büyük şansı bulunan Cüneytin Doğan Babacan


SAKARYA (A.A) - Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Zekeriya Alp, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakırın Brezilyada düzenlenecek olan Dünya Kupasında yer alacağına inandığını söyledi.
     Alp, Sapanca Güral Otelde düzenlenen 2012-2013 Sezonu 52. Hakem Seminerinde yaptığı konuşmada, Türk hakemlerinin uluslararası alanda daha fazla görev almaya başladığını bildirdi.
     Sezon açılışı seminerine ilk kez katıldığına işaret eden Alp, Kısa ve orta vadede elde ettiğimiz sonuçlardan çok mutluyum. Süper Lig maçlarını sorunsuz tamamlayıp play-off maçlarından alnımızın akıyla çıktık dedi.
     Alp, sezonun sona ermesinin ardından Türk hakemlerinin Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında başarılı bir performans sergilemesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, Cüneyt Çakırın şampiyonada final maçlarında görev aldığını anımsattı.
     Grup maçlarında ve yarı finalde pırıl pırıl Türk hakemlerinin itibarını yeniden kazandığını görmek bizleri onurlandırmıştır diyen Alp, Tabii ki bu durum bir son değil, yepyeni bir başlangıçtır. Eğer her şampiyonada hakemlerimiz yer alırsa kalıcı başarılar elde ederiz. Bu topraklarda yapılan bir şampiyonada en az 1 hakemin yer alması için çalışacağız şeklinde konuştu.
    
     -Yeni sezonda 5 yeni arkadaşımız üst klasmanda yer alacak-
    
     Türk hakem Doğan Babacanın dünya kupalarında yer aldığını hatırlatan Alp, Cüneyt Çakırın aynı şeyi başaracağına inandığını söyledi.
     Alp, Dünya Şampiyonasına gitmesi kışın belli olacak, Cüneyt Çakırın bir ilki başaracağından eminim. Şu an için çok büyük şansı bulunan Cüneytin Doğan Babacandan tam 40 yıl sonra bir ilki başaracağından eminiz ifadelerini kullandı.
     İşini iyi yapan insanlarla çalışmanın kendisi için prensip haline geldiğini vurgulayan Alp, selefi Oğuz Sarvan ile çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.
     Alp, 2011-2012 sezonunun beklentilerini karşıladığını vurgulayarak, şunları söyledi:
     Hakemlerimiz bir önceki yılda 43 uluslararası maç yönetirken, geçen sezon 56 maç yönetti. Burada önemli bir artış söz konusu. Bir önceki yıla göre daha çok uluslararası maç yönettik. Yeni sezonda 5 yeni arkadaşımız üst klasmanda yer alacak.
     MHK olarak FIFA kokartlı ve üst klasman hakemlerini gençleştirmeye çalışıyoruz. Üst klasman hakemlerimizin yaş ortalaması 37den 36ya çektik.
     Seminer, 5 Ağustos Pazar gününe kadar basına kapalı olarak devam edecek.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER