2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Organizasyon sırasında Mersin ve Adanadaki 52 spor tesisinde müsabakalar yapılacak -Spor Tesisleri Departmanı Direktörü Koç: -Yeni yapılan tesislerimizin birçoğunun 2013 yılının ilk aylarında


MERSİN (A.A) - 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersinde inşaat çalışmaları sürürken, organizasyon sırasında Mersin ve Adanadaki 52 spor tesisinde müsabakaların yapılacağı bildirildi.
     Spor Tesisleri Departmanı Direktörü İbrahim İlhami Koç yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Oyunlarının Türkiye ve Mersin için çok önemli bir sınav olduğunu söyledi.
     Türkiyenin, özellikle son yıllarda birbirinden önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını ve bunda da başarılı sonuçlara imza attığını vurgulayan Koç, Spor Tesisleri Departmanı olarak en iyi sonuca ulaşabilmek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Koç, oyunların, Mersinin 4 merkez ilçesinin yanı sıra Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde, ayrıca Adanadaki tesislerde gerçekleştirileceğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Yenişehir ilçesinde 29, Toroslarda 8, Akdenizde 2, Mezitlide 2 olmak üzere merkez ilçelerde toplam 41 tesis kullanacağız. Bunun yanında Tarsusta 3, Erdemlide 2, Silifkede 1 ve Adanada 5 tesis, oyunlarda hizmet verecek. Oyunlar döneminde 52 spor tesisin kullanılmasını planladık. Tabi bu tesislerin çoğunluğu mevcut tesisler. 11 tane de oyunlar kapsamında yapımı devam eden tesisimiz var. Departman olarak bu tesislerde gerçekleştirilen ilerlemelerden tesis içerisinde yapılacak planlamalara, tesislerde acil boşaltma planlamaları geliştirmekten tesislerin mekanik, elektrik, yapı bileşenleri ve sistemlerini incelemeye kadar birbirinden farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca, bu tesislerde görev alacak müsabaka-antrenman tesis yöneticilerini ve teknik personellerini, elektrik/elektronik, mekanik, tesisat personellerini planlamak da departmanımızın rol ve sorumlulukları arasında yer alıyor.
     Yapımı süren 11 yeni tesisteki inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden İbrahim İlhami Koç, şu bilgileri verdi:
     Mersin Üniversitesi içerisinde Akdeniz Köyü olarak kullanacağımız iki kompleks olacak. Bunların birisi bin kişilik, diğeri ise 3 bin 500 kişilik. Açılış ve kapanış törenlerinde kullanacağımız 25 bin kişilik Mersin Stadı da bir diğer yeni tesisimiz olacak. Bunların yanı sıra oyunlarda hizmet verecek olan 3 bin kişilik tenis kompleksi, 5 bin kişilik spor salonu, bin kişilik olimpik yüzme havuzu ve 500 kişilik spor salonu da oyunlar kapsamında yapılacak yeni tesislerimizden olacak. Ayrıca Erdemli Atış Poligonu, bin kişilik jimnastik salonu, bin kişilik spor salonu, bocce tesisi ve Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi Tribün Projesi de diğer yeni yapılacak tesislerimiz.
     Koç, Akdeniz Köyü olarak kullanılacak bin kişilik tesisin tamamlandığını, 3 bin 500 kişilik kompleksin de 2013 yılı Nisan ayında, 25 bin kişilik Mersin Stadının da Mayıs 2013de tamamlanmasının planlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     3 bin kişilik tenis kompleksinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Haziran 2012 itibariyle bu projenin de yaklaşık yüzde 50si tamamlanmış durumda. 5 bin kişilik spor salonunun da yüzde 40ı tamamlanmış durumda ve bu projenin de Aralık 2012de teslim edilmesi planlanıyor. Bin kişilik tesiste ise bugün itibariyle çalışmaların yüzde 40ı tamamlanmış olup, bu yılın Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. Yüzde 8i tamamlanan 500 kişilik spor salonunun da Eylül ayında teslim edilmesi bekleniyor. Ayrıca yeni yapılan tesislerimizin bir çoğunun 2013 yılının ilk aylarında teslim alınmasını öngörüyoruz. Yeni yapılan tesislerle ilgili olarak ilgili firmalarla yapılan sözleşmelerde tesislerin tesliminin daha da öne alınması için fikir birliğine vardık. Verilen taahhütlere uyulması için yoğun çaba harcanıyor. Tabi ki bu çalışmaların fiziki ilerleme raporları her hafta kontrol ediliyor ve tarafımızca ilgili yerlere raporlanıyor. Burada bir diğer önemli nokta da tesislerin oyunlardan en az 2 ay önce teslim alınması. Çünkü bu tesislerde Spor Departmanı başta olmak üzere ilgili departmanların test çalışmaları olacak.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER