21 Ekim Gazeteciler Bayramı

21 Ekim Gazeteciler Bayramı -AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: Gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özbek, mesajında, gazetecilik mesleğinin günümüzün en hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerden biri olduğunu belirtti.
     Gazetecilik mesleğinin, içinde yaşadığımız güncel yaşamın aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     Zor şartlarda mesleklerini yerine getiren, insanımızın gözü ve kulağı olan, idarecilerin ufuklarına ufuk katma noktasında hatırlatıcı, bilgilendirici ve araştırıcı katkılar sunan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir ediyorum. Bir amme müessesi olan ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna inandığım gazetecilik mesleği, ülkemizin aydınlık yarınları ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtan önemli bir görevdir. Yine gazetecilik, insanımızın zihninde bir takım kanaatlerin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Ülkemizin ve Bayburtumuzun daha müreffeh yarınlara ulaşmasında gazetecilerin kamuoyu oluşturma ve hizmet noktasında öne çektikleri haberlerle yardımcı olma görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine inancımız tamdır.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 21 Ekim Gazeteciler Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER