5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik -Trabzonda toplanan bir grup hayvanseverler, söz konusu yasada değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını protesto etti


TRABZON (A.A) - Trabzonda toplanan bir grup hayvansever, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto etti.
     Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) üyesi yaklaşık 30 kişi, Atatürk Alanında bir araya gelerek Merhamet değil yaşamak istiyoruz ve Son kafes yıkılana kadar uzlaşma yok yazılı pankart ve dövizler açtı.
     Burada grup adına basın açıklaması yapan Yaprak Kadakaloğlu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılması istenilen değişiklik ile sokaklarda yaşayan hayvanların ormanlık arazilerde ölüme terk edileceğini öne sürdü.
     Kanunla ilgili taleplerinin olduğunu belirten Kadakaloğlu, Hiçbir hayvan türü tehlikeli olarak tanımlanmamalı ve onların yaşamları tıpkı diğer hayvanlar gibi güvence altına alınarak ceza ve yaptırımlar hayvanlara değil onları bu şekilde eğitenlere uygulanmalıdır. Şu an yürürlükte olan kanundaki kısırlaştır, aşıla aldığın yere bırak uygulamasını içeren 6. madde aynen devam etmeli ve toplayarak yok etmek değil, yurt çapında kısırlaştırma seferberliği yapılmalıdır diye konuştu.
     Kadakaloğlu, hayvansever ve resmi kuruluşlarla birlikte yasa maddelerinin yeniden düzenlenmesini de talep ettiklerini bildirdi.
     Tepki amacıyla siyah ruj sürüp yüz ve kollarını da kırmızıya boyayan gruptakiler, beraberinde getirdikleri köpeklerle bir süre oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER