21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü -TBBDF ve TOSSFEDin düzenlediği etkinlikte down sendromlu çocuklar bowling oynadı


ANKARA (A.A) - Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Özel Sporcular Spor Federasyonunca (TOSSFED), Dünya Down Sendromlular Günü etkinlikleri kapsamında Pamuk Eller Bowling Şenliği düzenlendi.
     Etlikteki Rolling Ball Bowling Salonuda düzenlenen etkinlikte, Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulundan 100ü aşkın çocuk, bowling oynadı. Çocuklara, öğretmenlerinin yanı sıra TBBDF ve TOSSFED, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfından (ZİÇEV) gelen katılımcılar da eşlik etti.
     TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan, federasyon olarak özel günlerde bu tarz organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, Zihinsel engelli çocuklarımızın topluma dahil olmasına yardım etmek, güzel bir gün yaşatmak ve onları sevindirmek için buradayız dedi.
     TOSSFED Asbaşkanı Aydın Koç ise down sendromlu bireylerin tecrit edilmeden toplum içinde var olmalarının önemini vurgulayarak, Engellilerin sorunlarını önemseyip, engelliler için gerekli ve çağdaş hizmet modellerinin geliştirilmesi ve engellinin tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen kişiler haline gelmesinin bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER