Suluovalı öğrencilere Çanakkale menüsü

Suluovalı öğrencilere Çanakkale menüsü


AMASYA (A.A) - Suluova TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu Değerler Eğitimi Komisyonu, 21 Mart Sevgi Günü etkinliği kapsamında, Çanakkale Şehitlerini anmak ve o ruhu yaşatabilmek amacıyla Çanakkale menüsü çıkarıldı.
     Menüde, o dönem askerlerin yediği buğday çorbası ve hoşaf yer alırken, öğrenciler yemeklerini İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerlerle birlikte yedi.
     Öğrencilerle birlikte Çanakkale menüsünden yiyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, Çanakkaleyi ve orada yaşananları anmak yeterli olmaz. Anlamaya çalışmak zorundayız. Bunun için de orada neler olduğunu öğrenip bazı olayları yaşamak gerekir. Bu program bize, Çanakkalede yaşananları yaşayarak anlamak noktasında çok etkili olmuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ancak Çanakkalede vuku bulan olayları yaşayarak anlayacak ve bu ülkeye sahip çıkacaklardır dedi.
     Çanakkale şehitleri adına bir şeyler yapabilmekten mutlu olduklarını belirten Okul Müdürü İdris Turgut ise şunları söyledi:
     Aziz şehitlerimiz biliyoruz ki sizler ölü değilsiniz, yanı başımızdasınız. Sizlerin taşımış olduğu o asil ruh bizlerin damarlarında. Sizler görevinizi en iyi şekilde yerine getirdiniz. Şimdi sıra bizlerde. Şimdi sıra sizler için burada bulunan ve ruhlarınıza Fatihalar okuyan, adı belki Koca Seyit olmayan ancak yüreğinde taşıdığı inanç ve azimle sizlerin bıraktığı bu kutsal emaneti, vatanını en güzel yerlere taşımaya söz veren öğrencilerimizde.
     Şehit ve gazilere minnet duygularının dile getirildiği program yapılan dualarla sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovalı öğrencilere Çanakkale menüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER