21. Şeyh Şaban

21. Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası -Kastamonu Vali Vekili Ateş: -Kastamonu evliyalar kentidir, ilim irfan yuvasıdır


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda bu yıl 21incisi düzenlenen Şeyh ŞabanVeli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.
     Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesinde düzenlenen açılış törenine, Kastamonu Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, Belediye Başkan vekili Bahri Yavuz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, yaptığı konuşmada, 21. Şeyh Şaban-ı Veli ve Eyliyalar Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, Bugün yanımızda bulunamayan Belediye Başkanımız Turhan Topçuoğluna acil şifalar diliyorum. Kastamonu, evliyalar kentidir, ilim irfan yuvasıdır. İnşallah en yakında eski günlerine dönecek. Yine ilmin, evliyaların önderliğinde ilerleyecek, gelişecek bir kent olacaktır diye konuştu.
     Belediye Başkan vekili Bahri Yavuz da Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin Kastamonuya mührünü vurduğunu ve kentin sembolü olduğunu dile getirerek, Onun yaktığı meşale, elden ele, gönülden gönüle dolaşarak ruhları aydınlatmış ve insanlara iyiliğin, doğruluğun, güzelliğin yolunu göstermiştir. Her yıl bu etkinliklerle Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri anılmakta ve onun fikirleri yeni nesillere tanıtılmaktadır diye konuştu.
     Açılışta, Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu evliyaları için dua okunurken, törene katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.
     Bu arada, etkinlikler kapsamında Kastamonu Üniversitesince Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli sempozyumu düzenledi.
     Hafta boyunca Kastamonunun değişik bölgelerinde bulunan evliyaların türbelerinin ziyaret edileceği ve dualar okunacağı bildirildi.
     (İS-FER-SÖ-MUR)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER