21. Şeyh Şaban

21. Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası


KASTAMONU (A.A) - Bu yıl 21incisi düzenlenen Şeyh ŞabanVeli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası kapsamında, Taşköprüde tören düzenlendi..
     Tekke Türbesinde düzenlenen törene, Kastamonu Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Taşköprüde doğan Şeyh Şaban-ı Veliyi tanıyıp anmak ve çocuklara öğretmenin önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, Çünkü geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceklerini de planlayamazlar. Geleceğin büyüklerini yetiştirmek, geçmişteki büyükleri bilmek, toplumun kendisine güvenmesi ve fertlerin birbirini sevmesi ile mümkündür. Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve bu gibi büyük zatlar bizlerin ortak değerlerini temsil ettiğinden sevgimizi pekiştirmektedir diye konuştu.
     Tören, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunmasının ardından, Taşköprü Belediye Bandosu ve Kastamonu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının gösterileri ile sona erdi.
     Törenin sonunda konuklara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
     (MT-SÖ-NER)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER