22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü -Sivasta Uluslararası Su İşbirliği konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi


SİVAS (A.A) - Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğünce 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Su İşbirliği konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     DSİ 19. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine, bölge müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu, müdür yardımcıları, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan Dağlıoğlu, suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi ve su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması gerektiğini ifade etti.
     Dünya nüfusunun yüzde 90ının, nehir veya göl yataklarını paylaşan ülkelerde yaşadığını belirten Dağlıoğlu, buna rağmen dünyadaki 276 uluslararası nehrin yüzde 60ı için herhangi bir işbirliği anlaşması bulunmadığını aktardı.
     Artan talep ve değişen iklim koşulları nedeniyle ülkelerin kaliteli suya erişimi için birlikte çalışılmasının bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, şunları kaydetti:
     Birleşmiş Milletler, Tacikistanın önerisiyle 2013 yılını Uluslararası Su İşbirliği Yılı olarak ilan etmiştir. Bu yıl boyunca sürdürülebilir ekonomik kalkınma, iklim değişikliği ve gıda güvenliği gibi su işbirliğinin çeşitli boyutları konusunda farkındalık yaratmak ve eyleme geçilmesini sağlamak üzere çalışmalar yapılacaktır. Su konusunda işbirliğinin artmasının yoksulluğu azaltmak, ekonomik büyüme, eşitlik ve çevrenin korunması gibi faydaları olacaktır. Suyun insan hayatı için çok önemli olduğunu biliyoruz ancak sahip olduğumuz dünyayı korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek istiyorsak suyun dünyadaki yaşam için de çok önemli olduğunu unutmamalıyız.
     Resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eden Dağlıoğlu, öğrencilere ödüllerini verdi.
     Resim yarışmasında Süleyman Demirel Ortaokulu 8inci sınıf öğrencisi Esra Eker birinci, Mevlana Ortaokulu 7nci sınıf öğrencisi Selin Esra Dağ ikinci, Lütfi Abay Ortaokulu 8inci sınıf öğrencisi Zehra Pınar üçüncü oldu.
     Kompozisyon yarışmasında ise Mevlana Ortaokulu 8inci sınıf öğrencisi Kerem Özsöğüt birinciliği, İnönü Ortaokulu 8inci sınıf öğrencisi Hatice Şeyma Tecer ikinciliği, Süleyman Demirel Ortaokulu 8inci sınıf öğrencisi Habibe Yıldırım ise üçüncülüğü elde etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 22 Mart Dünya Su Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER