23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


ANKARA (A.A) - Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Şahin, mesajında, milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 93. yıl dönümü ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün yarınların teminatı çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşku ile kutlandığını belirtti.
     Şahin, mesajında şunları kaydetti:
     "Türkiye Büyük Millet Meclisinin, umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması aydınlık yarınlarımız için bir dönüm noktası olmuştur. Her karışında bir şehidin yattığı bu toprakların bedelini, binlerce adsız kahraman canlarını vererek ödemişlerdir. Gerçekten zamanın şartları içinde düşünüldüğü zaman, Kurtuluş Savaşımız yok oldu sanılan bir milletin, bağımsızlık destanıdır. TBMMnin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü bayram ilan etmiş ve bu bayramı da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir.
     Sevgili çocuklar; ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çubuklu vatandaşlarımızın, sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."
    
     -Belediye Başkanı Özden-
    
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de mesajında, TBMMnin kuruluşunun 93ncü yılının tüm yurtta olduğu gibi Çubukta da coşkuyla kutlandığını, çocuklara bayram hediye eden tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.
     Özden, mesajında şunlara yer verdi:
     "23 Nisan, bir milletin bağımsızlık meşalesini alevlendiren önemli adımlardan birisi olmuştur. 23 Nisan aynı zamanda, Türk milletinin yok olmadığını, işgallere, bölünmeye karşı bütün imkanlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün 93 yaşına girmiştir. Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk bugünü çocuklarımıza armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Coşkuyla kutlayacağımız 23 Nisan bu yönüyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu vesileyle geleceğin Türkiyesini ve Çubukunu emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER