23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: -"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayram


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılması ve dünya barışına hizmet eden bayram olduğunu kaydetti.
     Elmas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hakim olduğu bir dönemde açıldığını hatırlattı.
     Türk Milletinin, işgalci güçlere karşı tarihte benzerine az rastlanır bir direniş gösterdiğini ve Kurtuluş Savaşını kazandığını belirten Elmas, "Bu savaşta halkın temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi aldığı kararlarla, bütünlüğün korunması ve tam bağımsızlığın kazanılması amacıyla verilen çabalara yön vermiştir. Meclis, hem ulus egemenliğinin ve demokrasinin yaşam kaynağı, hem de temel kurumudur. Bu kurum, ulusal egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle yönetime katıldıkları, üstün nitelikli bir yönetim biçimi olan Cumhuriyeti ulusumuza armağan eden kurumdur" ifadesini kullandı.
     Elmas, Mustafa Kemal Atatürkün, 23 Nisanı çocuklara bayram olarak armağan ettiğine işaret ederek, şunları bildirdi:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER