23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Çanakkale milletvekilleri Daniş ile Kaşdemir kutlama mesajı yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Daniş ve Kaşdemir, ortak mesajlarında, milli egemenliğin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 93. yılını kutlamanın mutluluğunu coşku ve gururla yaşadıklarını bildirdi.
     Bir milletin tüm unsurlarıyla küllerinden doğduğu, tüm dünyada büyük bir hayranlık uyandıran milli mücadelesinin, 93 yıl önce bir meclis çatısı altında toplayarak, Türkiye Cumhuriyetine giden yolda en önemli adımlardan birisinin atıldığını ifade eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:
     "Türkiye Cumhuriyetinin en temel prensibi olan Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ifadesi 93 yıldan beri yüce meclisimiz çatısı altında yaşatılmaktadır. Bu temel prensibe olan bağlılığımız, bizlerin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda en büyük destekçisi olmaktadır. Birinci meclisimiz tüm zorluklara rağmen görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş, çok değerli kahramanları bünyesinde bulundurmuştur. Kurmuş olduğu parlamentoyla milli mücadelesini yürüterek, İstiklal Savaşında büyük bir başarıya ulaşan, dünyaya yenilmeyeceğinin güçlü mesajını veren dünyadaki tek parlamento olmanın da haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, yüce meclisimize İstiklal Savaşı sonrası Gazi unvanı verilmesiyle taçlandırılmıştır. Bizler geçmiş dönem parlamenterlerimizden devraldığımız bu onurlu görevde, ülkemizi daha da ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği yolda, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üzerinde yer almasını sağlamak amacıyla yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar için, bizleri bir milletvekili olarak bu onurlu göreve gönderme teveccühünde bulunan siz değerli hemşehrilerimize de teşekkürü bir borç bilmekteyiz."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER