23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -"Çocuklarımızın ve gençlerimizin imza atacakları yeni başarılarla ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaklarına inancım tamdır"


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Yıldız, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade ettiğini belirterek, "TBMM, Atatürkün öncülüğünde Kurtuluş Savaşını yönetmiş, Cumhuriyeti kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin kaderini değiştirmiş, Türkiyenin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi, Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturmaktadır" ifadesini kullandı.
     Türkiyenin uluslararası alanda ağırlığının giderek arttığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:
     "Kabul edilmelidir ki, bugün Türkiyenin artan siyasi ve ekonomik gücü, yükselen dış politikası ile ilerleyen demokratik standartlarına paralel olarak, uluslararası alandaki ağırlığı ve etkisi de giderek artmaktadır. İçte sorunlarını çözmüş güçlü bir devlet, dışta saygın bir ülke olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Yegane amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir. Hükümet olarak, yarınların müreffeh Türkiyesini inşa etmek, Türkiyeyi birinci sınıf bir demokrasi haline getirmek, halkımızı daha mutlu ve daha zengin yapmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin son yıllardaki performansı, imkan ve kaynaklarımız, tecrübe ve birikimimiz, bu doğrultudaki inancımı daha da kuvvetlendirmektedir. Bugünkü nesillerin başarıyla götürdüğü kalkınma ve modernleşme davasını, önümüzdeki dönemde, kendilerine sonsuz bir güven duyduğumuz yeni nesiller devam ettireceklerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin imza atacakları yeni başarılarla ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaklarına inancım tamdır. Bizler biliyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük kıvancımızdır."
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER