23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -İzmir Valisi Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan ve Emniyet Müdürü Bilkay, koltuklarını 1 günlüğüne temsili olarak çocuklara bıraktı


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, koltuklarını 1 günlüğüne temsili olarak çocuklara bıraktı.
     İzmir Valiliğindeki devir teslim töreni öncesinde konuşan Vali Kıraç, "Bugünün anlamı çok büyük, hayırlı ve uğurlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Türk çocuklarına armağan ettiği bu coşkulu bayramı bu yıl dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz" dedi.
     Kıraç, koltuğunu Misak-ı Milli Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Duru Yiğite devretti. Göreve başlama yazısını imzalayan Yiğit, tüm çocukların bayramını kutladı.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını arayan Yiğit, hayvan barınaklarındaki şartların iyileştirilmesini ve Misak-ı Milli Ortaokuluna ses, ışık sistemi kurulmasını istedi.
     Yiğit, İl Emniyet Müdüründen okul servislerinin denetiminin sıklaştırılmasını, Milli Eğitim Müdüründen ise kentin sınavlardaki başarısının artması için çalışmaların yapılmasını talep etti.
    
     -Diğer devir teslim törenleri-
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da koltuğunu Türk Koleji 4. sınıf öğrencisi Başar Himmetoğluna bıraktı. Törende konuşan Aydoğan, başkanlığın önemli ve güzel bir görev olduğunu belirterek, "Bu koltuklarda bizler geçiciyiz. Gelecekte bu koltuklar sizindir" dedi.
     Bir günlüğüne başkanlık koltuğunu devralan Himmetoğlu ise engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Aydoğana çiçek verdi.
     İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da makamını Şehit Fazıl Bey İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hiranur Tütüncüye devretti.
     Tütüncü, 23 Nisan kutlamalarının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı çevresindeki önlemlerle ilgili bilgi aldı ve telsizden yaptığı anonslarla çeşitli talimatlar verdi.
     Hiranur Tütüncü, zehir tacirleriyle etkin mücadele yapılması talimatını vererek uyuşturucu satıcılarına yönelik denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. Tütüncü, "Gençlerimizin zehirlenmemesini istiyoruz. Bu nedenle bu konudaki tedbirlerimizi artıralım. Çocuk ve gençlerin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinmemesi için bilinçlendirici faaliyetler yapılsın" dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan-Mustafa Yıldırım-Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER