23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: "Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet muhafaza ve müdafaası için kurulan TBMM, milletin baskı ve zulme, esaret ve mandaya karşı hür iradesini ortaya koyması


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet muhafaza ve müdafaası için kurulan TBMMnin, milletin baskı ve zulme, esaret ve mandaya karşı hür iradesini ortaya koyması ile oluşturulduğunu bildirdi.
     Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milyonların vermiş olduğu milli egemenlik mücadelesinin her türlü övgü ve minnetin ötesinde olduğunu belirtti.
     Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet muhafaza ve müdafaası için kurulan TBMMnin, milletin baskı ve zulme, esaret ve mandaya karşı hür iradesini ortaya koyması ile oluştuğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     "Milletin birlik ve beraberliğini savunan ecdadımız, kutsal topraklarımızın her karışına inanç ve dayanışma ile sahip çıkmıştır. TBMM halkın içinden, halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerinin yine hür iradesi ile ülkenin bekası için seçmenlerini temsilen kararın alındığı meclistir. Bugün tarih boyunca hür yaşamış bir milletin dirilişinin destana dönüştüğü, yüreklerini siper eden inanmış milyonların kenetlenerek bağımsızlık ruhunu taçlandırdıkları, egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ruhuna imza attıkları gündür. Bağımsızlığı ekmek, su gibi zorunlu görüp tarih boyunca hiçbir zaman boyun eğmemiş bir milletin diriliş öyküsüne ön söz yazıldığı gündür. Ecdadından aldığı güçle daha büyük yarınları inşa edecek olanlar ise yarının büyükleri, bugünün çocuklarıdır. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en derin duygularımla kutlarım."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER