23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Kutlamalar kapsamında Gümüşhanede tören düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.
     Hükümet Meydanında düzenlenen Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı. Buradaki tören, Aktaşın anıta çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla tamamlandı.
     Daha sonra Yenişehir Stadında düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Aktaş, burada yaptığı konuşmada, 93 yıl önce TBMMnin, vatanı parçalamak ve Türk milletini köle yapmak isteyenleri kovmak için kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Bugün ülkemizde yaşayan bütün insanların bölgesel, inanç ve etnik farklılıklarına bakmadan aynı irade beyanı ile birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlayarak, huzur ve güven içinde ülkemizin imarı, insanlığın barışı için çalışmayı temin ederek, tüm dünyaya örnek olmayı amaçlıyoruz. Arzumuz, meclisimizin dün olduğu gibi bugün de bu arzumuza göre icraat yaparak, milletimizin hislerine tercüman olmasıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayramı armağan etmenin yanında kanın, gözyaşının, anarşi ve terörün olmadığı bir ülke bırakmanın onurunu da hep beraber yaşayarak, yavrularımızı hakkı üstün tutan, bütün insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışan, değerlerine bağlı, inançlı nesil olarak yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir."
     Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.
     Tören, renkli görüntülerin yaşandığı çuval ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmasının ardından halk oyunları gösterileri ile tamamlandı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER