23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Diyarbakırda coşkuyla kutlanan bayrama, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de katıldı -Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda minikler, birbirinden ilginç gösterilerle hün


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı.
     İlk tören Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman İlgenin Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Daha sonra Valilik önünde devam eden törende Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2. Hava Taktik Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile diğer yetkililer katıldı.
     Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman İlge, burada yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu söyledi.
     Özgürlük, eşitlik ve adaletin ancak millet egemenliğinin tam olarak yerleşmiş olmasıyla sağlandığını ve korunduğunu belirten İlge, şöyle konuştu:
     "Ecdadımızın bize bıraktığı en büyük servet, millet egemenliği ve onun doğal sonucu olan demokrasidir. Bizler çocuklarımıza özgürlüklerle dolu eşit ve adaletli, güzel yarınlar bırakmak istiyorsak en büyük görevimiz bu servete sahip çıkmak, geliştirmek ve her alanda bir yaşam şekline dönüştürmektir. Bunun için her türlü düşünce ve inanca saygı göstermeli, birlikte yaşama kültürünü geliştirmeli, layık olduğu konuma getirmeliyiz."
     İlge, çocuklara da seslenerek bayramlarını kutladı.
     Bu arada tören devam ederken "5. Ortadoğu Tarım, Gıda, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışı ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakıra gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ekerde kutlamalara katıldı.
     Törende, çeşitli okullardan öğrenciler şiir okudu, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de mini bir konser verdi.
     Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda minik öğrenciler birbirinden ilginç gösterileriyle hünerlerini sergilerken, izleyenlerden de büyük alkış aldı.
     Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi binalarına da Türk Bayrağı asıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER