AK Parti Aydın Milletvekili Erdem:

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Parti olarak bu terörün çözüm sürecinde asla ve asla tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek vatan ilkesinden taviz vermeyeceğiz"


AYDIN (A.A) - AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "AK Parti olarak bu terörün çözüm sürecinde asla ve asla tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek vatan ilkesinden taviz vermeyeceğiz" dedi.
     Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin en önemli sorunlarından bir tanesinin terör olduğunu ifade etti.
     Terör sorununu çözmekte samimi ve kararlı olduklarını vurgulayan Erdem, şunları söyledi:
     "Terör sorununu çözeceğiz. Kimse endişe etmesin. İstismar etmek isteyen, endişe yaratmak isteyenler olabilir. Halkımız asla tereddüte düşmesin. Biz AK Parti olarak bu terörün çözüm sürecinde asla ve asla, tek bayrak, tek devlet tek millet, ve tek vatan ilkesinden taviz vermeyeceğiz. Şehitlerimizin kemiklerini asla sızlatmayacağız. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin başını öne eğdirmeyeceğiz.
     Bu süreç zorlu bir süreç. Bu süreç içerisinde görüyoruz ki CHP, MHP ve BDP bu sürece gerekli desteği vermiyor. Hatta bu süreci adeta baltalamak adına bir takım hareketler içine giriyorlar. MHPnin tavrına bir bakın. 1960lı yıllarda ihtilal öncesinde veya ülkemiz 1980 darbesine götürülürken üniversiteleri karıştırdılarsa şimdi de terörün çözümü ile ilgili bir süreç yaşanıyor. Yine üniversiteleri karıştırmaya başladılar. Siyasi partilerin gençlik kollarına hassas bir döneme gireceğimiz şu süreçte sakin olun demesi gerekirken, vur de vuralım, öl de ölelim diyorlar. Böyle bir anlayışı körükler mahiyette açıklamalar duyuyoruz. Başaramayacaklar, karıştıramayacaklar. İçerde ve dışarıdan bu süreci karıştırmak isteyenler başaramayacaklar. Bu sorunu çözeceğiz."
     Türkiyenin adeta yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Erdem, terör sorunu çözüldüğünde bunun sonucunda ortaya çıkan ekonomik rahatlamanın çok önemli olacağını belirterek, "Şu ana kadar teröre harcanan para 400 milyar dolardır. Bundan sonra buna para harcamayacağız. Türkiyenin her bölgesi huzura kavuşacak" dedi.
     2023de en ileri 10 ülke arasına girmek için bu terör sürecini halletmeleri gerektiğinin altını çizen Erdem, Allahın yardımı, milletin desteği ile bu sorunu halledeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER